Norbert De Ruyter - geboren op 23/11/1950 en overleden te Veurne op 16 november 2018
Bestuurslid - Tekstondersteuning - catering

Norbert, dikwijls hebben we ons afgevraagd hoe je het allemaal klaarspeelde : politie zijn, autorijlessen geven, schapen houden, imker zijn, mennen, hotelschool volgen en een getalenteerde kok en bakker zijn. 

Toen zoon Kurt in 1990 door Gerard Vanlandschoote werd aangesproken om te acteren binnen de toneelkring was je meteen betrokken bij het toneelgebeuren.  Ontelbare keren bakte je heerlijke taarten... confituurtaarten, mega-frangipannes... het was je allemaal niet teveel.  Enkele jaren later werd je bestuurslid bij de toneelkring en stond je in voor de catering van onze toneelkring.  Gastronomische verwennerij werden we aangeboden en het werd steeds gesmaakt en geapprecieerd.

Je nam binnen de toneelkring heel wat taken voor uw rekening : je was er constant bij betrokken, regelde enorm veel, zorgde dat de uithangborden mochten geplaatst worden, helpen met de decorbouw en het zoeken en leveren van de nodige accessoires.  Als er in de opgevoerde stukken gegeten werd, toverde je een complete maaltijd op tafel bij al de voorstellingen, en last but not least, je was souffleur en bij alle repetities aanwezig.  Je houdt het niet voor mogelijk, maar je deed het !memoriam norbert 2007

Een mooi beeld van je staat op ons netvlies gebrand : hoe je tijdens de repetities, terwijl Tonia op scène stond, als een echte bompa rondwandelde met haar huilende baby op de arm om hem te sussen.  Je was een ongelooflijk actief iemand.

En toen sloeg in 2011 de ziekte toe en vernielde in één klap heel je actieve wereld.  Je kreeg moeite met lezen waardoor het niet meer mogelijk was om voor de tekstondersteuning in te staan.  Langzaam maar zeker verzwakte je lichaam.  Maar je kwam steeds naar de toneelopvoeringen kijken en naar de andere toneelevenementen, altijd positief en vol moed.  Je kwam graag om Kurt te bewonderen maar genoot ook toen de kleinkinderen op de planken stonden.

Maar de ziekte liet je nooit meer los en uiteindelijk heb je het onderspit moeten delven.  Norbert verliet ons op 16 november 2018.  In onze toneelkring behouden we de goeie herinnering aan de actieve Norbert die zich volledig inzette voor de toneelgroep.